En ekstra god romjul

3-åringene Gone With the Wine (t.v) og Admirals Club, med Trine Hongseth som steller med gutta.

27. desember:

Denne romjula ble ekstra bra etter en regnfull tur til Momarken i dag. Vi hadde med tre fine hester: Admirals Club, Comtessa du Chagny og Red Bar.

De to førstnevnte knallet til med dobbeltseier. 3-årshoppa Comtessa du Chagny, eller Tessa, leverte et kruttsterkt løp til annen fra dødens hele veien. Det er virkelig ei jernhoppe. Bak henne fikk 3-årige Admirals Club et fint løp i rygg, men han måtte også jobbe siste 600 meter. Han vant sikkert og la på til sin annen strake V75-seier! Gratulerer til eier Ivar Skaug. 

Red Bar ville ikke være noe dårligere og var overlegen i V75-avslutningen fra tet. Dermed rundet Red Bar 400 000 kroner innkjørt i år, det er ikke lett. Vi går et spennende år i møte med ham. Gratulerer til eierne i Stall Red Bar.

Forrige V75-dag, lørdag 19. desember på Bjerke, var ikke flaksen på vår side. Det var V75-finaler, og første ble Corona sjenert til galopp da hun skulle angripe i brekken. Deretter gikk Allaway GT er knallsterkt løp fra dødens til tredje, mens Red Bar spurtet fort til fjerde etter sen åpning. 

Lørdagen før ble det også dobbeltseier på Biri, også da med Admirals Club som vinner. Den gangen vant han foran stallkompisen Gone With the Wine som har samme eier. Admirals Club kom til oss i høst, fra Vegard sin stall i Trøndelag. Han har gjort grunnarbeidet og vi gleder oss til 4-årssesongen.

Ellers avrunder vi året på Bjerke onsdag og torsdag. Onsdag starter Corona og Allaway GT i V75 på hjemmebane, mens Abrakadabra gjør mini-comeback på nyttårsaften, samme dag som Forrest Beemd også skal ut og 3-årige El Paso Jr debuterer for oss. Han har kun stått her et par uker. Det blir spennede!

Sistnevnte er til salgs. Annonsen finner du her. En flink og nyttig løpshest, men som er frisk i trening og trenger å trene i rygg. 

Fortsatt god jul til alle!

Red Bar.

Avsluttet med V75-seier

Kolnes Brage fikk sin første V75-seier i dag på Leangen. Skjermdump/RD

28. november:

Etter seiersløpet på Biri sist ble Kolnes Brage lagt ut for salg på TGNs Hestetorget.no. Det ble salg, og under dagens V75-runde på Leangen startet han sitt siste løp for Anders. Nok en gang leverte Kolnes Brage en sterk prestasjon og vant ganske så enkelt. En sterk prestasjon leverte også treneren/kusken som kjørte i trav ned startsiden. 4-åringen er uhyre sterk og har en spennende framtid. Gratulerer til eier Tor Brænden og lykke til videre til ny eier Johannes Wiig! 

Mer om salget kan du lese her. Anders angret litt...

Med til Leangen var også Fougueux som etter flere omstarter tok noen feilsteg i den gyldige starten og fikk dermed en dårlig start. Over mål satt han bom fast som femte med krefter spart. Begge disse to tok forøvrig hver sin seier og sørget for 100 prosent på Biri forrige fredag. 

Det var moro å se at RMG Dancing Queen, som vi sendte til Vegard Wolden for en liten tid tilbake, vant i debuten for Vegard på Leangen i dag. 

Siden sist oppdatering har også Allaway GT fått en svært fortjent V75-seier. Det skjedde på Sørlandet 7. november. Gratulerer til Arnfinn Bye som i kjent stil bød på kake etter seieren. 

 

Dobbel på tirsdag

Tirsdag hadde vi en fin dag på hjemmebane med to seirer. 3-årige Donato Frecel gjorde sin første start som vallak, og da fikk han vist litt mer av hva han kan. Det førte til en fortjent første seier med Anders i vogna. Gratulerer til Bjørnar Høgseth og Bjørn V Nilsen og vi håper på mer moro med denne hesten framover. 

Red Bar var også tilbake som en vinner og vant lett i sølvdivisjonen. Vi gratulerer Stall Red Bar med en ny, sterk innsats og vi ladder mot sølvdivisjonsfinalen. 

Comtessa Du Chagny tok en meget sterk andreplass og 3-årshoppa virker til å ha en lys framtid foran seg. 3-årige Gone With the Wine tok en fin tredjeplass i DNTs Unghestserie. 

På Biri i går kveld tok 3-årige Garli Viktor en finfin andreplass bak en overlegen Ask Leo, og rekordforbedret seg til 32,2/2120. 

Tirsdag har vi fem hester til start på hjemmebanen Bjerke. Det har vært kaldt i været de siste dagene, men vi er heldige som holder til å Bjerke med flinke banemenn, som har sørget for fine forhold likevel. Vi kan dermed jobbe på som vanlig. 

Sanderling Mews (3 år) og Erlend Rennesviks Thai Chinatown (2 år) er meldt på ASVTs internettauksjon tirsdag. Fine hester, ta en titt her.

 

Ny, full stall

Jarlsberg Grand Prix-vinneren Thai Highway er blant nykommerne på stallen.

3. november:

Siden sist oppdatering har vi flyttet inn i «nygammel» stall, og den fylte seg fort opp. Det er blitt riktig så fint med ny maling og skilter på boksdørene. Ønsker du å ha hest hos oss, er det bare å ta kontakt (se om oss)!

JGP-vinneren Thai Highway, 3-årige Bjørnli Balto og den 3-årige Kriterie-deltakeren Admirals Club er blant nykommerne den siste tiden. Sistnevnte kommer fra Anders‘ bror Vegard, og han fikk RMG Dancing Queen i retur. Sistnevnte hadde godt av en miljøforandring, og da er det kjekt med et bra samarbeid med Vegard i Trøndelag.

Årets JGP-firer New Yankee ble solgt på den svenske internettauksjonen og vi ønsker Jenny Thygesen lykke til videre med Yankee. 

Takk til eierne i Stall Moro Med Hest for seierskake!

Siden sist har også Smygens Maja debutert for oss med seier. Hun galopperte sist og skal ut igjen på Momarken i kveld. Fougueux har tatt nok en seier på Klosterskogen, samt en sterk tredjeplass etter startgalopp på Momarken forrige lørdag. 3-årige NY Dobro Dosli vant enkelt i sin andre start. Frøyu Birk var tilbake etter pause og tok en flott seier på direkten etter å ha spurtet fra fjerde innvendig. Red Bar har imponert med to enkle seirer. 

I morgen (onsdag) blir det en hektisk dag med hele åtte starthester på hjemmebanen. Blant andre skal 4-årige The Normal One debutere for oss, og 3-årige BB Freddy Kalas er klar for sin debut. Lørdag skal Gone With the Wine og Allaway GT på tur til Sørlandets V75-kjøring. Vi krysser fingrene!  

Midt-stallen etter maling og fiksing.

100 prosent på Klosterskogen

Flott seier til Comtessa du Chagny på Klosterskogen sist torsdag. Foto: hesteguiden.com

En ny uke er over og her kommer en litt forsinket oppdatering. 

Sist uke var høydepunktet torsdag kveld på Klosterskogen. Dit reiste vi med to hester og returnerte med to seirer. Fougueux var ute i NM for amatørkusker, og med Mats Gunnar Ringberg i sulkyen, fikk han et perfekt løp i rygg og spurtet enkelt inn til seier via siste indre på oppløpet. Det var en fortjent seier, årets sjette(!) til franskmannen som har hatt litt stang ut den siste tiden. 

Deretter gjorde 3-årshoppa Comtessa du Chagny sin tredje start – og la på til sin andre strake seier. Det var en sterk innsats av hoppa som trenern har god tro på framover. Noen årgangsløp er dog uaktuelt da hun er malteser! 

Vi gratulerer til Hans Tandberg som eier begge hestene, og Martin Hove som er medeier på Fougueux. 

En seier til skulle vi hatt, men Cash Okay galopperte bort seieren inn på oppløpet på Momarken tirsdag. Formen er på plass, og han kjemper om V75-seier i Bergen lørdag. Dit skal også Corona og Kolnes Brage. 

Onsdag starter Red Bar og Allaway GT i samme løp. Begge er i form og kjemper normalt i toppen. NY Dobro Dosli skal også i aksjon igjen. 3-årshoppa debuterte sist onsdag og avsluttet flott til tredje og kunne fort ha vunnet det løpet. 

Fougueux skal til Klosterskogen igjen torsdag, og står nok en gang fint til i førstespor. Vi har tro på ham igjen. Fredag skal Smygens Maja debutere for oss. Hun har trent fint og vi satser på at hun legger igjen galoppskoene hjemme. 

V75 Bonus-seier og V75-sølv

En fornøyd Corona etter onsdagens seier.

Denne ukens høydepunkt sørget Corona for da hun tok en sterk seier på Bjerke onsdag. Hun møtte gode hester og var ikke blant de aller mest spilte, men leverte en veldig sterk avslutning og kjempet på helt til mållinjen ble krysset som vinner. Vi ble veldig imponert over Corona som dermed tok sin andre strake seier og har kjørt inn 70 000 kroner på to løp. Gratulerer til eierne i Team Pæraas! 3-årige Gone With the Wine var uheldig og galopperte, men gikk et flott løp til tredje etterpå. Forrest Beemd gikk også bra til femte på 13,0ak, som er ny rekord, uten å få fritt fram. 

Vår trofaste hesteeier Arnfinn Bye styrer andelslaget i Team Peraas, og han har hatt en veldig fin uke. Lørdag tok hans øyensten Allaway GT en meget sterk annenplass i V75 på Forus. Rennesvik kjørte seg tidlig fram i dødens, og Allaway klarte ikke knekke en svært god Royal Baby, men stod på glimrende til annen. Han gjør alltid sitt beste og fikk 30 000 kroner for jobben. New Yankee gikk bra til fjerde i bronsedivisjonen på 14,0a/2040. 

Kolnes Brage var på Biri fredag kveld og med sjefen i vogna tok han hjem en flott annenplass etter en ulykksalig galopp i siste sving. 

Ellers har vi malt ferdig «nystallen» og flyttet ned hestene! De trives godt i en større og romsligere stall. Det er også mer praktisk for oss å ha kort avstand mellom stallene. Det eneste som gjenstår nå er plater med logo på dørene, bilder kommer når alt er ferdig. 

Til uka venter Momarken med Cash Okay på tirsdag. Vi var fornøyde med comebacket og han har nok gått fram med det løpet i kroppen. Onsdag er det kun RMG Dacning Queen som skal ut på Bjerke, mens Comtessa du Chagny og Fougueux skal til Klosterskogen på torsdag. 

Lørdag er det V75 på Biri, BB Solrun har kvalifisert seg til finalen av Veikle Balder-cup og 2-årige Bjørlifaksa skal vises fram på Veikle Balders landsfinale. 

Høsten er her for fullt med været som følger med. Sesongen er ikke over og det er fortsatt full fart på stallen. Noen åringer er i gang med grunntreningen og flere er på vei inn. Ha en fin uke!

Klasseløpshelgen over for i år

Chocolate Box etter Kriterie-kvalifiseringen. I finalen tok han en sterk fjerdeplass.

26.09.20: Stallwolden.com har vært forsømt det siste året, men vi lover bot og bedring! Nå skal vi bli flinkere til å komme med jevnlige oppdateringer. 

Vi kan begynne med Klasseløpshelgen. Årets viktigste helg for norskfødte hester er over for i år. Alt i alt ble det en bra helg for stallens del. Det startet på fredagen med en velfortjent seier til BB Solrun. Endelig klaffet det for 4-årshoppa som ble dratt sist i Hoppe-Derby-kvalifiseringen og dermed ikke hadde mulighet til å få en finalebillett. Gratulerer til eierne Jan Tore og Ketil Haukli, samt oppasser Cathrine Dahle som begynte som lærling hos oss etter sommeren og er blitt veldig glad i BB Solrun aka Belina Josselyn! Gone With the Wine tok en flott annenplass på 14,7a/2100 og er virkelig på gang etter kastrering. Han starter igjen onsdag og vi krysser fingrene for at det hans tur til å vinne nå. 

Lørdagen var Lome Brage tilbake etter nesten to måneder pause og virket veldig fin, men satt fast til sjette på 22,6/2160 etter et løp innvendig. New Yankee mistet en topplassering på sjenering ut i oppløpet, mens Silke Diamant ble alt feil for i Hoppe-Kriteriet. 

Chocolate Box leverte en flott prestasjon i Kriteriet. Etter å ha vært ute i det tøffeste kvalet fikk han spor åtte, havnet sist og måtte gå den siste runden i tredjespor. Likevel holdt han flott til fjerdeplass på 13,9a/2140. Fjerdeplassen var verdt 150 000 kroner. Corona fikk sin velfortjente seier – og den første i V75. Hun skulle helst vært med i Hoppe-Kriteriet, men kom akkurat ikke til finale etter en rask spurt i kvalifiseringen. Gratulerer til Team Pæraas med trøste-seier! Red Bar ble fjerde i langløpet, mens Cash Okay gjorde comeback etter nesten et år borte og gikk inn til en fin femteplass på 12,8a/2140. Kleppe Nido hadde dessverre ikke sin beste dag i Derby og har reist hjem igjen til eierne. 

Denne uken har vi hatt seks starthester. Red Bar tok en svært imponerende seier på Bjerke sist onsdag på 12,2a/1609 i søla, med full spenst over mål. På Jarlsberg fredag var det 3-årshoppa Comtessa du Chagny som tok en sterk seier på 17,0/2100 i sin andre start etter dødens den siste runden. BB Solrun og Kolnes Brage fikk hver sin fine fjerdeplass. Nevnes bør også Allaway GT som tok en sterk tredjeplass i svensk V75, bronsedivisjonen, på Färjestad sist lørdag. 

Ellers er er det spennende ting som skjer. Vi i gang med flytting i disse dager. Anders tar over én til av de store «nystallene» på Bjerke og flytter hestene fra stall 1 (ved lillebanen) og ned dit. Da blir alle hestene samlet i to staller ved siden av hverandre og vi får noen flere bokser. Flere spennende åringer er på vei inn og Anders vil satse mer på unghester etter å ha fokusert mest på løpshester de siste årene. Les mer om den saken her: https://tgn.no/artikkel/wolden-utvider-og-satser-mer-pa-unghester/ Ønsker du å ha hest hos oss, kontakt Anders på 988 75 470 eller anderslundwolden@icloud.com

Onsdag er det Corona, Fougueux, Forrest Beemd og nevnte Gone With the Wine som skal i aksjon på hjemmebanen.  

 

Panda restaurant-eier Ping gir Corona en velfortjent puss.

Abrakadabra og Corona på en av sommerens mange rideturer.

Chocolate Box nyter sommeren.

Lome Brage.

Elitloppet, en gång om året !

Lome Brage og Erlend vinner på Bjerkebanen. Vi håper på lignende scenario i Stockholm til helgen.

(foto: Eirik Steinhaug, Equus Media)

Førstemann beklager på det sterkeste en elendig oppdatering på hjemmesidene til Stall Wolden. Undertegnede har mottatt utallige klager på dette fra ulike deler av Norges land. Fra utkantstrøk i Trøndelag til flatbygdene rundt Mjøsa.  Hva passer bedre med en rykende fersk oppdatering i forkant av de store begivenheter i Stockholm til helgen. Stallformen har vært adskillig bedre enn førstemann sin skriveform i 2020, og nedenfor følger litt info om våre firbeinte venner i Oslo.

Lome Brage: Årsdebuterte med en imponerende seier på Umåker i April. Trener Wolden er fornøyd med forberedelsene frem mot Elitkampen førstkommende søndag. Lome Brage blir stallens eneste firbeinte representant i Stockholm under Elitloppshelgen. Hesten fikk et kjedelig 8. spor i sportrekningen, men vi regner med at Brage og Erlend uansett finner en god posisjon grunnet hestens ekstreme startegenskaper. Kommer ikke til dekket bord, da det er gode konkurrenter fra både Norge, Sverige og Finland. Uansett har Brage vist at han kan slå alle disse hestene på en god dag, og vi føler oss ikke slått på forhånd. Det er bare å ønske Erlend og Brage god tur. Vi gleder oss. De andre hestene blir som skrevet hjemme, men mange av disse har vist meget fine ting i løpsbanen de siste månedene.

Allaway G.T har kommet tilbake etter et lengre skadeavbrekk. Vunnet to løp i vinter, og gjort gode prestasjoner i blant annet svensk V75. Ikke på topp sist, men nye sjanser på lørdag på Bjerke Travbane. Møter blant annet Madelen L.T.C i sølvdivisjonen der, men vi håper Allaway er tilbake på topp og kan hevde seg i trippelstriden.

Red Bar vant Sølvdivisjon på Biri sist fra tet. Var meget god da, men galopperte seg vekk sist på Sørlandet. Hesten skal ut i samme løp som Allaway på lørdag, men fikk et kjedelig 12.spor. Hesten har variert litt i prestasjonene , og vi håper han stabiliserer seg på det høye nivået han viste på Biri.

Strong Case vant også V75 på Biri i sin siste start. Viser også han et meget høyt toppnivå og vi håper vi får se mer av dette utover sesongen.

Abrakadabra sprintet 12,6 fra tet på Bjerke for noen uker siden og vant meget lett. Spennede utviklig på denne hesten og vi forventer mer moro med denne utover sesongen.

Fougeaux var vinterens slager og radet opp seire tidlig i 2020. De to siste startene har dessverre endt med galopp, men undertegnede regner med at trener Wolden får hesten på bedre tanker så raskt som mulig. Alle hestens 6 seire er tatt på Bjerkebanen, så kanskje Fougeaux liker seg best i kjente omgivelser.

4 årshoppa Corona startet året på beste vis med en imponerende seier på Bjerke i starten av januar. Hun  fikk en velfortjent pause etter løpet og er nå i full trening igjen. Det siktes fra eierkretsen mot store oppgaver utover sommeren og høsten.

Frøyu Birk har vært imponerende i sine to siste starter. Trener Wolden har vist eminente kuskeferdigheter som har endt i seier begge startene. Den er nå kvalet inn til Dubbelcupens final i Årjæng og det må sies å være det neste store fremtidlige målet for Birk.

B.B Solrun har fått to fine løp i årets første starter, og har hatt krefter i målgangen ved begge anledninger. Vi håper brødrene Haukli sin 4-årshoppe  utvikler seg med disse løpene og får en fin sesong i møte.

Tønder Ø.K har gjort fine innsatser i V75 i vinter. Nå har treneren lagt inn en tung treningsperiode for hesten. I takt med at grunnlaget øker må også kapasiteten økes deretter.

Icarus B.R gjør sin årsdebut på lørdag. I samme løp starter Double Genius. De møter gode hester i grunnlaget så det er vanskelig å vurdere sjansene. Uansett har begge hestene vist fin kapasitet under fjoråret og skal kunne bite fra seg godt utover sesongen.

De varmblodige treåringene har alle gått godkjent prøveløp. Hittil i år har ikke noen av dem som har startet hatt klaff i totoløpene. Trener Wolden ser imidlertid lyst på sjansene med å utvikle dem og å få gode sesonger på disse hestene.  Gone With The Wine og Sanderling Mews starter allerede førstkommende onsdag. Den førstnevnte har galoppert i sine begge første starter. Treneren bedyrer at dette ikke føles som en galopphest i trening og forventer et feilfritt løp og en god prestasjon på onsdag. Sanderling Mews trengte løpet og opplevelsen sist, og treneren håper på ytterligere fremgang og utvikling til denne starten. R.M.G Dancing Queen gikk et strålende løp sist gang på Biri, kun slått av en meget god hest fra Bullernstallen i Vestre Ådal. Vi håper hun gjentar prestasjonen fra sist, så er hun tidlig aktuell i dette løpet.

Det kommer også flere nye hester og navn ut i løpsbanen i de neste månedene. Vi satser på å bevare den god stallformen og gi hesteeierne på stallen flere gode opplevelser utover sommeren. Vi håper å se gode travvenner og eiere på løpsbanene når den tid kommer. I mellomtiden får mange av oss nyte sporten digitalt. Oppfordrer alle til å se sendingen fra Stockholm i helgen og å hele litt ekstra på Brage søndag ettermiddag. Nyt vårvarmen hvis dere opplever den.

 

Førstemann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaaseløpskvalifiseringer

Captain Morgan, sommerens slager

De fleste av stallens 3- og 4-åringer skal ut til dyst i neste uke. Klasseløpskvalifiseringer med påfølgende finaler søndag 8.september er et av årets høydepunkter for Stall Wolden. Her er en gjennomgang av våre starthester mandag til onsdag i neste uke:

Skeie Trym skal ut i derbykvalifisering fra et godt spor. Konkurransen er tøff, og en best mulig premie er målet. Må heve seg fra sine siste innsatser for å kunne ta en derbybillett.

Eldoda er alt bra med etter 3.plass i Svensk Derby. Dette kvalet tror og håper førstemann hun vinner. På forhånd er Eldoda stallens beste klasseløpskort.

Bolero starter i kriteriekval i samme løp som  Burning Love E.P. Begge må legge galoppskoene igjen i stallen . Møter hester som har hatt en bedre start på 3-årssesongen, og det er realistisk med best mulig premie for begge to.

Samme forutsetninger gjelder for Lucky Strongman fra spor 2 i sitt kriteriekval.  Icarus B.R har spennede forutsetninger fra spor 3 i samme kriteriekval. Her gjøres det utstyrsendringer og satses offensivt. Trener Wolden er godt fornøyd med utviklingen på hesten, og her er det klare ambisjoner om å kjempe om en finaleplass. Vi håper alle treåringene gjør gode prestasjoner, og gjør sitt beste løp til nå i karrieren på tirsdag. Da blir det spennende og se hvor langt det rekker og hvor mange av de som kvaler til finalene.

Miss Tanic starter ballet onsdag, og fikk meget gode forutsetninger med spor 1 i sitt kval. Den 4-årige hoppa har vist såpass bra kvaliteter i eiers regi at vi har klare ambisjoner om en finaleplass.

Cocktail Gun M.E, Strong Case og L.A`s Magic Moment skal alle, fra relativt gode spor, ut i Derbykval for gutta. Alle hestene har et toppnivå som er mer enn godt nok til å skaffe dem en derbybillett. Her vil uansett posisjoner, tempo og dagsform være løpsavgjørende, men førstemann håper og tror at en eller flere av disse tre gutta kvaler inn til derbyfinale neste søndag. Vi krysser fingrene for alle stallens unge og håpefulle i løpet av disse dagene.

Allerede i kveld er det flotte løp på Bjerkebanen. Stallen seler ut deler av A-laget. Sjø Kongen og Will Prinsen skal møte Ulsrud Tea med flere. Vi håper å kjempe om gode premier med begge to. Abrakadabra gikk sitt livs løp fra dødens sist. Løpet i dag ser fint ut på papiret, og er stallens beste sjanse. Cash Okay er fortsatt i meget god form. Møtte overmakten mot svenskene sist, men stemmer det med løpsopplegg er Cash garantert på målfotoet. Stor outsider. Captain Morgan har gjort alt riktig i sommer. vant et stayerløp mot selveste On Track Piraten på Valla forrige onsdag, og hesten utvikler seg stadig. Fine forutsetninger i kveldens løp også, men motsatnden er meget god, og Captain Morgan skal regnes som en av flere i et flott Sølvdivisjonskval.

Vi gleder oss til fire travkjøringer på hjemmebanen Bjerke på under en uke, og håper stallhestene presterer godt den neste uken som kommer.

Førstemann

 

 

 

Sommerrapport fra førstemann

Stall Wolden er midt i en travel sommersesong hvor løpene kommer tett og V75-sirkuset i Norge blir besøkt av våre stallhester hver uke. I helga er det Sørlandet som gjelder, og stallen har til start en staselig  hest som skal kjempe om laurbær og gode premiepenger. 

Sjø Kongen har fått premie i 11 av 11 løp i 2019. 7 av disse har endt med trippelplasseringer, og vi kan trygt si at hesten har blitt en stabil og meget god løpshest. I dag er Sjø Kongen en av de som skal kjempe om NM-gullet for Kaldblods på Sørlandet. Hesten har styrken som sitt våpen, så distansen er en fordel for ham. Vi tror på premie igjen, og har et lite  håp om en NM-medalje. Vi får håpe tempo, posisjoner og marginer er på Sjø Kongen sin side, det trenger man i den norske kaldblodseliten.

Abrakadabra prøver seg i Sølvhesten , men er dessverre strøket. Han kommer sterkere tilbake.

Captain Morgan har vært en av årets sommerslagere på Stall Wolden. Seier på stayerløpet på OGP-søndagen ble fulgt opp med seier på stayerløpet på midtsommertrav i Trondheim og en sterk 2.plass i et Summer Meeting stayerløp på sprintermestardagen i Halmstad. En reisevant type som har tatt kvantesteg i årets sesong. Førstemann spår en god sensommer og høst for hesten, da den kapasitetsmessig forsvarer sitt grunnlag med bravur.

En annen sommerslager har Frøyu Birk vært. På Årjæng forrige fredag vant den Årjængstravets final med 60 000  svenske riksdaler til vinneren. Hesten har stabilisert seg på et høyere nivå i løpet av våren og sommeren, og vi tror på flere fremganger for den glade eierkrets rundt denne hest. 

På Årjæng, i første gang i stall Woldens regi, gikk  Cokstile et kanonløp i Årjæng Stora Sprinterlopp. Et oppløp det luktet svett av ble belønnet med 4.plass til hesten som er i rute for de nye italienske eierne. Hesten skal sansynligvis gjøre et løp til i stall Wolden regi, før det blir pasta og peroni for alle pengene. 

Fannremshesten B.B Solrun har allerede rukket å vise fint talent i en alder av 3 år. Hoppa vant under Jarsberghelga, mens hun på Årjæng sist viste fine fartsressurser etter stort terrengtap på grunn av galopp. Trener Wolden har ambisjoner i årgangssammenheng med denne hoppa, og vi håper Solrun utvikler seg i riktig retning utover sommeren og høsten i en tøff årgang. En Oaksfinale er sesongens hovedmål, noe førstemann føler absolutt er innen rekkevidde.

Vinneren av Oaks i fjor heter Eldoda, og hun er vi glade for er en av oss på stallen. I et forsøk til Derbystoet i Østersund forrige søndag var hun dønn overlegen, og stallen ser med glede og spenning frem til finalen i Derbystoet med 450 000 SEK i førstepremie.» Motstånd saknar inte», som svenskene sier, men vi håper Eldoda takler lange reisedager og kjemper om edelt metall førstkommende onsdag. Etter kvalifiseringsløpet har vi lov til å være optimister. 

Neste helg er det Biri Travbane som gjelder. Da skal blant annet en formtoppet Cash Okay prøve seg i NM for varmblods for første gang. Førstemann lover en ny oppdatering lørdag formiddag med  resymé av siste ukes starthester, og rykende ferske stalltips til omgangen på Biri. Før den tid skal vi nyte flott travsport de kommende dager. 

Fortsatt God Sommer

Førstemann

God Påske fra Stall Wolden

Brage og Erlend seiersdefilerer i Meyer’n. ( foto: Eirik Steinhaug)

Våren har meldt sitt inntog for fullt, og to- og firbeinte har tilbakelagt vintertreningen med mål for store bravader gjennom året. Lome Brage og Erlend Rennesvik tok seg av Meyer’n på en tilsynelatende enkel måte fra tet, så første laurbærkrans har allerede stallen i hus for dette året. Eier Bengt Persson ser ut til ha en ny spennende sesong foran seg med den flotte hingsten etter H.G Balder. Allerede i dag skal Brage ut i Moe Odins æresløp under påsketravet på Klosterskogen. Brage vant dette løpet i 2017, og vi håper og tror han gjentar denne bedriften i årets utgave. 

Stallformen generelt er også i anmarsj og trener Wolden forventer gode prestasjoner fra stallhestene de neste uker og måneder. i påskeuka har både Abrakadabra og Strong kjent seierens sødme på hjemmebanen Bjerke, mens Sappho Wiking satt fast med krefter på tanken til fjerdeplass i et V75 bonus- løp på onsdag. Sjø Kongen har gjort gode prestasjoner den siste tiden og vi forventer en ny god prestasjon i dag. G Jerken er en hard påskenøtt å knekke, men vi gir det et forsøk. 

Mandag skal vi runde av påskehøytiden med Frøyu Birk og Nelson Andrea. Frøyu Birk imponerte i en lokalkjøring forrige helg og skal sees med sjanse i dette løpet. Nelson Andrea står på strek mot fjorårets kulltopper blant årets fireårige hopper. Vi er spent på hvor hun står mot diss første gang ut i vår regi. Neste helg er det internasjonalt tokt i Gøteborg som gjelder. I rammeløp til Olympiartsvern på Åby vil stall Wolden være godt representert. Før den tid gjelder, nyter vi fine påskedager og forhåpentligvis enn tur eller tre innom seremoniplass.

God Påske

Førstemann

Fornøyd gjeng etter Derby-seier med Will Prinsen i 2017!

Stall Wolden satser internasjonalt til helgen

Førstemann beklager en dårlig oppdatert hjemmeside på det sterkeste. Kan ikke love bot og bedring, men kommer til å ha et lite skråblikk på livet rundt stall Wolden i år også, med helt sikkert en varierende hyppighet.

Etter noen uker med få starthester for stallens vedkommende er det litt mere action denne uken. Will Prinsen gjorde et tilfredsstillende comeback på Momarken i går. Kusk Tengsareid var fornøyd med hesten, og mye tyder på at deleier Vegard Wolden ikke har sluntret unna på vintertreninga.

Glaziers Vici,  og T.B`s Trøllgutt  årsdebuterer henholdsvis onsdag og torsdag. Vi har forhåpninger til at begge to gjør gode løp, og ingen av dem er ueffne i hverken vinner- eller trippelsammenheng. Gjølmes Magistrate har et fint løp på lunsjen i morgen, men er fortsatt en liten banditt, og inget sikkert kort. Vi krysser fingrene for alle tre.

Lørdag drar Sjø Kongen, Stumne Fyr og Next Game med tilhørende stallpersonell til Tønsberg for å kjempe om fine lørdagskroner. Vi er spent på en årsdebuterende Stumne Fyr som møter noen gode i grunnlaget. Next Game er en sannsynlig vinner feilfritt i et monteløp utenfor V75-rammen. Vi satser på at Amanda og Game fikser biffen på lørdag. Sjø Kongen har opptrådt mer stabilt på nyåret, og vi håper han tar med seg en god premie også denne gang.

Phantasm Soa og Zelov tar en tur over grensen til " the promised land" samme dag . Axevalla Travbana på Skarasletten har dessvere ikke Børje Bappelsin og Stochampionatet denne helgen, men et V75-stevne hvor vi håper våre to gode kort skal gjøre seg gjeldende. Johan Untersteiner skal kjøre begge hestene lørdag, og førstemann har ambisjoner om trippelplasseringer på begge. Førsteman håper Soa finner lederryggen på hedershesten On Track Piraten , og får vist frem at formen er i anmarsj. Håper også at Zelov får et lignende løpsscenario som på Årjæng i fjor sommer, og har form til å gjøre seg gjeldende på Axevallas lange oppløp. Spennende blir det, og jeg vet at treneren har høye trippelambisjoner med begge hestene.

Uansett, så gleder vi over oss over at vår og sommer er nærmere for hver dag som går. Førstemann må innrømme at stalljobbinga har tatt seg ned til et minimumsnivå det siste halve året. Heldigvis er det andre i stallgjengen som har betraktelige bedre stayerevne enn undertegnede, og det er trener Anders Wolden meget takknemlig for. Gulrotbudsjettet til førstemann er uansett like høyt som de foregående år, og det vet jeg i allefall de firbeinte setter stor pris på :-) 

Fortsatt god arbeidsuke og god helg,

 

Førstemann

 

 

2018

Det er på sin plass med en gjennomgang av 2018. Det har vært nok et bra år for stallen. 

Fasiten viser 52 seirer på 295 starer og 5 279 341 kroner innkjørt. Det gir et snitt på hele 17 896 kroner per start. Seiersprosenten er på 18 prosent og trippelprosenten på 40 prosent. Det holdt til femteplass på trenerstatistikken i 2018, noe vi er godt fornøyd med på en relativt liten stall. Rekorden fra 2017, med 5,8 millioner innkjørt på stallen, står fortsatt.  

Her er noen av høydepunktene:

Stallens største seier var det Eldoda som stod for da hun vant Oaks og innkasserte 300 000 kroner. Eldoda hadde et kort, men vellykket opphold hos oss. Hun travet sitt første godkjente løp i Hoppe-Kriterie-kvalifieringen, og tok sølvet i finalen. Deretter var hun klar for å vinne Oaks på Momarken.

Nest størst var dobbeltseieren i Stavangerløpet. Stavangerløpet er landets tredje største oppgjør for 4-åringene med 200 000 kroner i førstepremie. Der fikk jevne og gode Robin GT sin fortjente storløpstriumf foran stallkameraten Zelov. Robin GT gikk også et flott løp i kulissene i Derby, men fra spor elleve var det vanskelig å nå helt til topps. Han er nå i Frankrike hos Anders’ samarbeidspartner Olivier Raffin, og kommer til start på fransk jord om ikke så lenge.

Den mest innbringende starten i 2018 var Zelov annenplass i Derby. Men premiesjansen ga det én million kroner til eier Camel Benkheira. Zelov måtte trave uten rygg i tredjespor den siste runden, og kjempet seg inn til sølv, like bak vinneren Gretzky BR. Zelov slo også svenskene i V75 under Årjängs stora sprinterlopp-dagen – da var han markert på tre prosent av V75-innsatsene. Det var en artig seier med strålende sol og stappfullt på hele Årjäng travbane. 

Will Prinsen var med kaldblodslaget til Paris i vinter. Det ble ingen suksess på Vincennes, men da han kom hjem radet han opp i V75. Han tok sin største seier i tradisjonsrike Østfoldpokalen, og vant ytterligere tre V75-løp i vår i tillegg til å bedekke 53 hopper i sin første sesong i avlen. På høsten var han sliten, og han reiste på «ferie» til medeier Vegard i Trøndelag for å lade batteriene til en ny sesong. 

Allaway GT har hatt en flott 5-årssesong med over 400 000 kroner innkjørt. Han gjorde det sterkt i V75 og vant blant annet finalen av bronsedivisjonen. 

LA’s Magic Moment tjente nesten 200 000 kroner i fjor som 3-åring. Han var blant de fire i Hans Petter Tholfsens æresløp, Tamin Sandys æresløp og Bergens 3-årsfestival. Han har slått følge med Robin GT til Frankrike og forbereder seg til 4-årssesongen i sydligere strøk. 

Stallens Direktør Tekno Jerken har slitt med beintøyet i år, men som den kjempen han er klarte han likevel en seier på slutten av året. Han er blitt tolv år, men har fortsatt mer å gi!  

Cash Okay har kommet tilbake fra Frankrike og har gjort gode løp i eliten her hjemme. Seier ble det først da sjefen selv satt seg opp i sulkyen en november-dag. Cash Okay blir stående hjemme i Norge, og skal tilby sine edle Ready Cash-dråper i avlen på Asak hestesenter i vår og sommer.  

Phantasm Soa, som vant Jarlsberg Grand Prix på 09,8 for Anders i 2017, kom tilbake til stallen på tampen av fjoråret. Etter en forrykende avslutning tok han seg av tradisjonsrike AJF Haneborg i romjula på Momarken. Stumne Fyr avsluttet også året bra med to V75-seirer. 

2019 har startet bra. I romjula ble Valle Ask med til oss. Det er en spennende hest som vant Kriteriet i 2017. Onsdag debuterte han for oss med seier på Bjerke, hans første seier siden 3-årssesongen. Han går en spennende vinter i møte, før han skal betjene hoppene på Spangberg  i vår og sommer. 

Treneren åpnet også seierskontoen som kusk da han vant med Gjølmes Magistrate under lunsjtravet på Bjerke i dag.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Vel overstått klasseløpshelg

Førstemann har tatt utvidet sommerferie, så da må jeg ta saken i egne hender. Klasseløpshelgen er over for i år, og vi sitter igjen med to flotte sølvplasseringer i de klassiske finalene. Helgen startet med at LA’s Magic Moment og Look De Diamond tok hver sin fine seier under fredagens kjøring. Ingen av dem kom til Kriterie-finalen, men begge vant lett på fredag og går en spennende framtid i møte. 

Lørdag gjorde Next Game, Allaway GT og TB’s Trøllgutt alle gode prestasjoner i V75, men det klaffet ikke maks og det ble to fjerdeplasser som best. Stumne Fyr avsluttet bra i et løp utenfor V75, mens Eldhusodin ikke hadde sin beste dag. 

Det var på søndag det virkelig gjaldt og vi visste at vi hadde to gode kort i Derby. Zelov hadde det beste sporet og havnet i tredje utvendig fra spor to. Åsbjørn Tengsareid måtte angripe runden igjen og Zelov kjempet på først i tredjespor den siste runden. Han klarte ikke få fatt i ledende Gretzky BR, men kjempet hederlig til sølv etter et tøft løp. Han hadde fortjent å vinne etter det løpet, men sølv og én million kroner til eier Camel Benkheira er vi kjempefornøyde med. Robin GT fikk en plundrete reise fra spor elleve, men så knallfin ut underveis og ble femte, ikke langt bak vinneren. Kvalifisering tl Europa-Derby ble neste oppgave for Zelov, der er ikke Robin GT meldt. 

Eldoda overrasket mest. Den lille hoppa kom til oss noen uker før kvalifiseringen, hvor hun da fullførte sitt første løp i livet og ble fjerde, uten å være 100 prosent frisk. I finalen kapret hun andreplassen bak en overlegen Brenne Blesa. Eldoda startet fra spor tolv og med en bedre reise hadde hun vært skummel. Nå prøver vi på revansj i Oaks. 

Mai Oda hadde dessverre galoppskoene på. En galopp fra start, og ytterligere en galopp underveis da hun ble påkjørt av en konkurrent. Hun har fart i massevis og legger hun galoppskoene på hylla er hun ikke noe dårligere enn de andre i årgangen. 

Tekno Jerken gikk bra til tredje i Trygve Diskeruds minneløp. Han er i skrivende stund på vei til Finland hvor han skal representere Norge i Nordisk mesterskap for kaldblodshester på lørdag. Will Prinsen satt bom fast med alle krefter spart i samme løp. Prinsen er forøvrig ferdig med sin første sesong i avlen og har bedekt hele 53 hopper!

Cash Okay er hjemme igjen etter to år i Frankrike. Papirene går ut og han måtte uansett en tur til Norge. I comebacket på norsk jord gikk han bra til fjerde. Hadde han ikke vært litt ute av det i brekken kunne han fort blitt ropt opp som vinner. Det blir spennende framover. 

 

Zelov. Foto: hestegiden.com

Nyheter

Nymalt stall

En helg midt i juli tro en liten gjeng til og vasket og malte hele hovedstallen. Hestene ble flyttet til andre staller på Bjerke mens de tobeinte jobbet i stallen. Fredagen gikk til å vaske, mens lørdagen gikk til maling. Søndag var stallen ren, nymalt og klar for å ta imot hestene igjen. 

En stor takk til Enjoyables engasjerte medeier Pellis som stod i spissen for malingen, Allaway GTs eier Arnfinn som bidro hele helgen, i tillegg til stallgjengen Eirin, Ronny, Anders og Line. Barlie ordnet kjempefine skilter til å henge på alle dørene etterpå.  

Siden førstemann har tatt sommerferie fra nyhetsoppdateringene kan vi legge til at mens malingen pågikk på Bjerke knuste Zelov svenskene i V75 i Årjäng. Markert på tre prosent av innsatsene og til 13 i vinnerodds fikk Zelov et perfekt løp av Åsbjørn Tengsareid og svarte med å spure inn til en nokså enkel seier verdt 125 000 svenske kroner. Neste oppgave blir finalen av Klass II på Åby neste lørdag og Zelov er i rute mot Derby. Gratulerer til eier Camel Benkheira!  

Hestene koser seg i den nymalte stallen.

Zelov overrasket svenskene da han spurtet inn til seier foran folkehavet på Årjäng travbane. Foto: Trond Pedersen

21. juni: Stall Wolden viser form før midtsommertravet

Endelig satt den for Trøllgutt. Godt hjulpet av Åsbjørn Tengsareid fikk i går hesten hull på seiersbyllen i vår regi. En avventende start ble fulgt opp med en kruttsterk tur i sporene i resten av løpet, og seieren ble av det sikre slaget. Vi håper Trøllgutt fortsetter trenden og den blir å se igjen i startlistene om ikke altfor lenge. 

Long Tall Sally E.P imponerte oss også voldsomt i går. Den lovende 3-års hoppa avsluttet flott til annenplass med 11-12 fart de siste 500 meterne for trener Wolden. Vi er de første til å være klar over at det er tett og tøft i årgangstoppene i Norge, men det er ikke til å legge skjul på at vi har litt ambisjoner på hoppesiden med Sally. Vi håper hun fortsetter utviklingen i sommer og høst, så håper og tror vi, at vi har et lite lodd.

Det var glade og engasjerte hesteeiere på Stall Wolden i går kveld, og opptakten til helgas midtsommertrav kunne ikke blitt bedre for stallen sin del.

Stallen er representert med tre firebeinte aktører til helga. Direktøren skal på tokt igjen, Allaway skal utfordre gode sølvdivisjonshester og LA` s Magic Moment skal møte gode, jevnaldrende konkurrenter i Tamin Sandy. Førstemann kan rapportere om oppløftende treningsarbeider fra hele gjengen, og sjansene er vurdert av sjefen sjøl i løpskommentarene på hjemmesiden.

Det sosiale med trondheimsturen hører med. Og det kommer sterke delegater fra Oslo denne helgen. Det ryktes at globetrotterne Nils Hansen og Jan Bekken skal se større deler av Trondheim enn i fjor, men vannhull på solsiden og ølkranene på Leangen er hovedfokuset i år også. Vi gleder oss til å sosialere oss med trivelige trøndere, og eventuelt få hilse på lokale storheter som Kenneth Eggan , Ketil Haukli og Vegard Wolden med flere. Vi tror og håper på å prege V75- dagen på det sportslige plan også, ha en riktig fin midtsommer.

Førstemann

 

17.juni: Dobbeltseier i Stavangerløpet, Will Prinsen råsterk under OGP-helga 

OGP-helgen ble opp- og nedturer. Oppturene startet forøvrig allerede fredagen på Biri, da Trøllgutt etter noe hinder på veien sto på glimrende til en annenplass på Norges vakreste travbane.  Opptur sto også Will Prinsen for. Over stayerdistanse disponerte Asbjørn Tengsareid Will Prinsens krefter meget godt, og i en tett sluttstrid avviste Prinsen konkurrentene på klassehestens vis. En tydelig imponert Tengs var smårørt og imponert  over både hest, trener og oppasser på seremoniplass. Eierne Vegard Wolden og Kolbjørn Selmer var på JOBB, men vi håper og tror det ble en liten feiring på dem i løpet av helgen. Det fortjente de, for Will Prinsen sin utvikling ser ut til å ingen ende ta. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Allaway G.T fikk en fin reise av Wim Paal i steintøft selskap i europamatchen på søndag. 12,3 full vei med fin spenst i kassa og 5 plass som belønning. Det var vi meget godt fornøyd med. Robin G.T gikk banerekord for 4-åringer på 10,9i 4-årseliten. 4.plass og matlapp hjem til stallen på 25 000 kroner skulle vise seg å være en fin oppladning til Stavangerløpet. L.A`s Magic Moment ble det meste feil for. Eier og kusk Einar Nedrebø var en slagen mann etter oppløpsgalopp med en trippelplass på gaffelen, men hesten holder bra klasse og vi gleder oss til Tamin Sandy på midtsommertravet med denne. Giggs B.R gikk et fint løp til 4.plass i tøff konkurranse på lørdag, mens Millminx, Enjoyable, Rocket Man og Next Game ikke nådde opp i tøff konkurranse denne gang. Sammenfattet en bra helg for stallen, og det gledet Stall Wolden stort det imponerende løpet til Evil Enok M.E og Noralf P Brækken i hovedløpet søndag. En kruttsterk 2.plass bak en suveren italiener av 5-åringen fra Melhus var en herlig avsutning på en flott helg. Vi stiller oss i rekke balnt gratulantene. Noralf, du er grisegod !!

I går var det V75 og Forus. Villas Cato fikk løpet ødelagt i starten for trener Wolden, og 2018 har ikke vært Villas Cato sitt år rett og slett. Zelov og Robin G.T derimot, imponerte voldsomt i Stavangerløpet for 4-åringer. Tet og lederrygg utviklet seg til å bli en ren duell mellom våre to stallhester. Zelov så strålende ut i tet, men måtte gi tapt oppunder mål av en kanongod Robin G.T som dermed seiret i et løp hvor store deler av den norske 4-årseliten var ute og luftet seg. Vi gratulerer Stall Josephine med seiern. En engasjert gjeng som har fått en herlig traver i Robin G.T. Den første storløpsseieren satt som et skudd, BRAVO !! Zelov falt med flagget til topps, og vi har store ambisjoner for begge disse to også senere i sesongen.

Neste helg er det midtsommertrav. En oppdatering på starthester kommer i god tid før fredag. Inntil da jobbes det fortsatt steinhardt på Stall Wolden. Ha en fredfull søndag alle sammen.

Førstemann

Allaway GT og Erlend Rennesvik. Foto: hesteguiden.com

5. juni: OGP til helga, Stall Wolden stiller med et sterkt lag

Et av årets høydepunkt står for tur, da Bjerkebanen inviterer til fest i helgen, med Oslo Grand Prix som rosinen i pølsa på søndag. Stall Wolden hadde god suksess i fjor denne weekenden, og satser på å gjenta dette året her. Førstemann har følgende betraktninger rundt helgas starthester:

Giggs B.R starter ballet for vår del på lørdagen. Spor 4 var ikke optimalt, men vi håper smygen fikser startsiden. Galoppene må unngås, men en feilfri og opplagt Giggs B.R er god nok til vinne dette løpet.

Will Prinsen slutter aldri å imponere. På Jarsberg sist var han kanongod til seier etter et tøft tempo hele veien. Nå er det et nytt tøft løp, med ukjente finske stjerner på fremvoltene, mens garvede elitehester starter bak Will Prinsen. Vi tror på en ny flott prestasjon. Trener Wolden var godt fornøyd etter treningsøkten søndag formiddag.

Tekno Jerken starter i samme løp , 20 meter bak nevnte Will Prinsen. På stallen er direktøren fortsatt helt sjef, og den siste måneden har også løpsformen begynt å nærme seg. En lang pause gjør at treneren er usikker på formen. Å forsvare NM-tittelen er sesongens hovedmål, og løpet ser litt tøft ut med å kreve seier første gang ut. Men, direktøren er noe for seg selv og skal regnes sammen med Will Prinsen i et åpent løp.

Millminx er grisegod i sitt grunnlag, og denne må vi tro på til lørdag. Stayerdistanse og volte er nye utfordringer for merra, men med finaleløpet sist i minne skal hun regnes på sin meget fine kapasitet.

Next Game avslutter lørdagen for stallen sin del. Var ute på langtur til Bergen lørdag, og fikk med seg en 3.plass i V75. Både trener og kusk hadde forventet en litt bedre prestasjon, men vi tar nye tak, og tror vallaken kjemper om en av de bedre premiene i dette løpet.

Søndagen starter vi med auksjonsløp. 12 flotte unghester er meldt, og stallen trakk blyloddet med spor 12 for L.A`s Magic Moment. Som tur er har vi medeier Einar Nedrebø i jolla, og vi regner med at duoen  "Bazire" har noen ess i ermet. Vi tror og håper på en meget god prestasjon, men ergrer oss over sporet et par dager til...

Allaway G.T møter garvede hester i europamatchen sammen med Wim Paal. Allaway imponerte oss såpass sist at vi håper å kjempe om en trippelplass i løpet, selv om det å vinne synes for tøft ved første øyekast.

Robin G.T gikk et veldig godt løp på Jarlsberg sist og fikk et bra spor i 4-års eliten. Viktige oppgaver venter utover året og vi håper Robin både herdes og tar med seg en premie i løpet mot Giveitgasandgo på søndag.

Rocket Man var strålende i et lunsjløp forrige uke. Fikk dessverre spor 8 i et fint 4-årsløp. Med tur på veien har Juliano Star- sønnen en viss mulighet, men sporet forringet dessverre sjansene noe. Enjoyable trakk spor 12 i samme løp og det var alt annet enn det restauranten Panda sitt andelslag hadde håpet på. Gikk bra i samløp med Rocket Man sist, men herfra må en fin premie være bra.

10 hester til start denne helgen, og vi håper å ta med oss en god bit av premiekaka i stallen på Bjerke. Generalprøven blir på onsdag da vi sender ut 4 hester til dyst på Bjerke.

Long Tall Sally E.P. og Hardstyle D`estinho gjør debut i totoløp på onsdag. Vi har tro på disse fremover, men tror favoritten til Stall Gundersen blir for god til onsdag. Trener Wolden er klar på at merrene skal få en fin opplevelse første gang ut.

Amazing Dream og Zelov er to gode fireåringer. Spor 7 og 8 på sprint ser litt tøft ut på forhånd, men vi forventer gode prestasjoner fra begge. Trolig blir kapable Forever Peace for god, men vi håper å kjempe om trippelplasseringer bak denne.

Da er det bare å stålsette seg for en uke med full fart på stallen. Vi lover å gi både norske og internasjonale stjerner kamp der hvor stall Woldens hester er representert i løpet av helgen.

 

Førstemann

 

 

13. mai: Dagen derpå... Allaway og Millminx med herlige prestasjoner på Bjerke under lørdagens V75

Søndag formiddag og vi nyter vårvarmen i Oslo. Anders Wolden prepper Giggs B.R i et jobb, mens de andre hestene får nødvendig utegang, mat og stell. I går presterte dyra på topp igjen. I flere år på rad har Stall Wolden satt et preg på toppen av Norsk Travsport, og ingenting tyder på at det ikke skal skje fremover også.

Enjoyable gjorde et Ok løp fra køen til premie. Vi øynet et håp om en trippelplass da tempo i front var høyt, men Enjoyable gikk 15,0 og ny rekord, og måtte ta til takke med en femteplass.

Allaway G.T og Erlend Rennesvik gjorde konkurrentene til statister i finalen i bronsedivisjonen. Da kruttrøyken fra startsiden hadde lagt seg, styrte en våken Rennesvik frem Allaway til dødens, og med kontroll på lederen i siste sving ble oppløpet en parademarsj å regne. Et voldsomt løp av  Allaway. Eier Arnfinn Bye var en rørt og glad mann på seremoniplass. Og det var mange av oss andre også, på Arnfinn og Allaways vegne. Trener Wolden hadde før lørdagens løp en liten plan om mulig Solvalla-start om to uker for Allaway sin del. Trener, eier og hestens fysiske form etter lørdagens løp bestemmer dette i fellesskap, men det er absolutt ikke utenkelig at de sammen får et Vallaeventyr.

Millminx fulgte opp med å leke seg fra tet i hoppeløpet. Merra til Per E Garberg og Vegard Wolden er rett og slett helt rå om dagen. Konkurransen var knallhard , men Millminx var aldri fare. Med tanke på prestasjonen i går spår førstemann flere triumfer i hoppeløp for Millminx utover sesongen. Det må nevnes at stall Wolden sitt mangeårige samarbeid med Erlend Rennesvik bærer frukter. Rennesvik forvaltet alle våre hesters sjanser i går på beste måte, og vi er glad for å ha Smygen med på vårt lag.

Rocket Man vant fra tet onsdag, og det gledet oss veldig etter fadesen med å bli nedkjørt i forrige løp. Eier Tor Brænden har det vel forspent utover. Et planlagt comeback av en langferierende Direktør er planlagt til Oslo Grand Prix-helgen. Vi håper både formen til Tekno Jerken og Tor er i anmarsj til da.

LA`s Magic Moment er en fin treåring som avla sitt maiden i fransk lunsj forrige mandag med trener Wolden i jolla. Bazire som hesten kalles viser fint talent, og det planlegges auksjonsløp og Tamin Sandy i neste måned for Bazire sin del.

Next Game har funnet vårformen og står med to strake seiere. Fransk lunsj i morgen og vi håper han fortsetter på seiersporet. 

Villas Cato begynner å vise form igjen, og onsdag er det ilddåp mot garvede elitehester. fra et fint andrespor spår førstemann en økonomisk fin reise og en premie.

Thai Broadway gjør en spennende montestart for stallen på onsdag med oppasser Amanda på ryggen. En meget spennende start, og vi håper og tror ekvipasjen ender i toppen.

Anders Wolden får fortjent mye skryt i sosiale medier etter mange gode stallprestasjoner de siste måneder. Anders er den første til å påpeke at uten gode folk rundt seg, både ansatte, stallhjelpere og eiere ville jobben hans vært mye vanskeligere. Igjen, takk for innsatsen og tilliten. Fortsett og nyt våren !

Førstemann 

Millminx og Erlend Rennesvik. Foto: hesteguiden.com